ZELENÝ ČAJ

zeleny

Čajové lístky prochází při svém zpracování minimální oxidací. Lístky se po sklizni prudce zahřejí opražením na pánvi (Čína), propařováním (Japonsko) nebo pečením, čímž se jejich oxidaci zabrání. 


Tamaryokucha – Japan

[tamaryokuča] lístky svinuté do drobných kudrlinek dávají nálev, který vás povzbudí a probere při únavě. Chuť jemná, delikátní a plná s dlouhou mandlovou dochutí..


Gyokuro – Japan

Japonská specialita. Nálev temně zelený, buket s aroma mořských řas.


Kukicha – Japan

[kukiča] mimořádně chutný nízkoteinový čaj z řapíků Gyokura a Sencha. Jemně nasládlý, znamenitý čaj s pronikavě zelenkavou barvou nálevu. Doporučujeme zejména těm, kdo začínají s Japonskými čaji. Díky malému množství teinu se dá pít i před spaním, můžeme jej také nabídnout menším dětem.


„Smaragdové spirálky jara“ – Pi Lo Chun – China

Jeden z nejslavnějších čínských čajů s lístky srolovanými do tenkých ­spirálek. Čaj má plnou, svěží chuť s ovocnými a květinovými tóny.


Sichuan Meng Ding – China

Nálev plné, vyvážené a komplexní, velmi hladké, sladce zelinkavé chuti s patrnými květovými tóny a mírně svíravou dochutí, charakteristickou pro vysokohorské čaje. Svébytný čaj, vynikající chuti.


Sencha – Japan

Čaj s překvapivě plnou, kulatou chutí. Značně povzbuzující.


Kukicha (stonkový čaj) – Japan

Nízkoteinový čaj z řapíků Gyokura a Senchi. Velice oblíbený čaj jemné chuti a pronikavě zelenkavého nálevu. Doporučujeme zejména těm, kdo začínají s Japonskými čaji. Díky malému množství teinu se dá pít i před spaním, můžeme také nabídnout menším dětem.


Man Kou Xiang – China

[mankoušan] vynikající, výrazně aromatický čaj s hebkou vůní broskví, meruněk a manga, která dala čaji název “čaj, jež provoní celá ústa”. Chuťově příjemně sladký.


„Dračí studna“ – Lung Ching Xi Hu – China

Čaj má placaté lístky, ­výraznou vůni, v nálevu je příjemně nasládlý a krásně voňavý. Patří mezi nejznámnější a nejlepší čínské čaje.


„Čaj z mlhy“ – Fog Tea – China

Čaj, jenž se zrodil v oparu vysokých hor. Tento skutečně výjimečný čaj má lahodnou nasládlou chuť a výrazné svěží aroma.


Vietnamský čaj Tra Nam Sao – Vietnam

Jemná, trávově mořská chuť, typická pro všechny čaje z Vietnamu.


Střelný prach“ – Gunpowder – China

Standardní čaj s kouřovou vůní, lehce natrpklé chuti.


Gen Mai Cha – Japan

Japonská delikatesa. Čaj Sencha s praženou rýží, která zjemňuje chuť čaje a dodává mu lehce kouřovou vůni.


Jasmín s květy

Čínský čaj s jemnou květinovou chutí a výraznou jasmínovou vůní.


Zelená vanilka

Oblíbený čínský čaj s kousky vanilky. Silně povzbu­zující s výrazným va­nil­­kovým aroma, vhodný k popíjení nejen po vydatném jídle.


Kaktus & Acca

Směs bílého a zeleného čaje s kousky manga, pomeranče a kaktusovými květy.
Acca připomíná kombinaci guavy a ananasu, s chutí kaktusu dohromady skvěle ladí.


Zelená zahrada

Zelený čaj s chutí připomínající rebarboru a borůvky se smetanou.
(Sencha, pivoňkové květy, ostružiny a maliny)


Magické bobule

Zelený čaj s chutí ostružin, borůvek a brusinek.
(zlaté sultánky, rozinky, červený rybíz, borůvky, brusinky, ostružiny)


 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *